Keuring en onderhoud

Veiligheid begint bij goed en deskundig onderhoud

Nederlanders en caravans; in het buitenland maken ze er veel grappen over, maar feit is dat Nederland een echt caravanland is. 

Helaas is het onderhoud van die caravan niet voor iedereen een normale zaak, met alle risico's van dien. Zo eisen de diverse caravanverzekeraars regelmatig en deskundig onderhoud.
Verzekeraar Unigarant (o.a. ANWB) eist, als voorbeeld, minimaal 1 keer per 3 jaar deskundig onderhoud op straffe van verval van dekking. En dan hebben we het nog niet eens over uw eigen veiligheid.

Een klapband wil je niet meemaken en als je een noodstop moet maken, is het wel zo prettig als de remmen van de caravan ook meedoen.
Als je eenmaal op de camping staat, dan wil je ook dat het veilig is. Geen gebreken in de elektrische installatie en zeker niet in de gasinstallatie.
Veiligheid begint bij goed en deskundig onderhoud.

Elk jaar ziet u in het nieuws weer berichten over ongelukken als gevolg van een ondeugdelijke caravan of aanhanger. Veel van die ongelukken kunnen voorkomen worden door een jaarlijkse inspectie van alle vitale onderdelen aan uw voertuig. Koppelingen, remmen, chassis, banden, wielen, schokdempers, lagers, gasinstallatie, verlichting en signalering: niets ontsnapt aan het oog van onze keurmeester. Laat uw camper, caravan of aanhanger voordat u op vakantie gaat keuren en onderhouden voor Autoschade Herstel Spanjaards.

De keuring kunt u vergelijken met de apk van uw auto. We controleren de complete gasinstallatie, voeren een remmentest uit en checken de verlichting. Indien alles in orde bevonden wordt, dan ontvangt u een BOVAG-keuringsrapport.

De onderhoudsbeurt omvat naast de keuring ook de volledige controle, het afstellen en het smeren van het onderstel en de opbouw, het controleren van de elektra, het water en gas. Daarbij vindt er ook een globale vochtmeting plaats. Van deze onderhoudsbeurt ontvangt u een BOVAG-onderhoudsrapport met bijbehorende sticker.

Desgewenst breiden we de onderhoudsbeurt uit met een uitgebreide vochtmeting, inclusief rapport, en balanceren we de wielen.